Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

So moet julle bid …

“So moet julle bid: Ons Vader wat in die hemel is, laat u Naam geheilig word; laat u koninkryk kom; laat u wil ook op die aarde geskied, net soos in die hemel. Gee ons vandag ons daaglikse brood; en vergeef ons ons oortredings soos ons ook dié vergewe wat teen ons oortree; en laat ons nie in versoeking kom nie maar verlos ons van die Bose. As julle ander mense hulle oortredings vergewe, sal julle hemelse Vader julle ook vergewe. Maar as julle ander mense nie vergewe nie, sal julle Vader julle ook nie julle oortredings vergewe nie” (Matteus 6:9-15).

Een van beste samevattings van eerste woorde van die Ons Vader kom van Johann Bader. Hy skryf:

Wanneer ons sê God is ons Vader, praat dit van geloof. Dit gee uitdrukking aan ons vertroue en afhanklikheid van die Een wat ons liefhet en vir ons sorg.

Wanneer ons sê God is ons Vader, gee dit uitdrukking aan liefde. Ons sien ons broers en susters en besef dat ons ander broers en susters het wat deel van dieselfde familie is. Ons omhels hulle. Ons verwelkom hulle. Ons vier ons saamwees.

Wanneer ons sê God is ons Vader in die hemel, hoor ons hoop. Hierdie Vader ken ons. Hy is in beheer. Ons is nie uitgelewer aan die magte van die natuur en die willekeurigheid van die een of ander vreemde god nie. God weet wat ons nodig het. Ons kan Hom vir die toekoms vertrou.

Om God ons Vader in die hemel te noem, beteken ons neem sy belofte in Matteus 7:7-11 ernstig op: “Vra, en vir julle sal gegee word; soek, en julle sal kry; klop, en vir julle sal oopgemaak word, want elkeen wat vra, ontvang; en elkeen wat soek, kry; en vir elkeen wat klop, sal oopgemaak word. Watter mens onder julle sal vir sy seun ’n klip gee as hy brood vra, of ’n slang as hy vis vra? As julle wat sleg is, dan weet om vir julle kinders goeie dinge te gee, hoeveel te meer sal julle Vader wat in die hemel is, goeie gawes gee aan dié wat dit van Hom vra?”

Geloof, liefde en hoop. Dít is die groewe en punte en lengte van die sleutel wat ons in die eerste woorde van Jesus se gebed hoor. Hiersonder kan ons nie bid nie.

Here Jesus, dankie dat U die Vader aan my geopenbaar het en my leer hoe om te bid. Ek kan rustig wees in u arms, want U is almagtig en U sorg vir my in liefde. U het my so baie al vergewe, help my om ook ander te vergewe en in u voetspore te leef. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.