Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Mense in konfliksituasies

Sorg dat julle bo alle verdenking staan en opreg bly, onberispelike kinders van God te midde van ontaarde en korrupte mense. Tree onder hulle op as ligdraers in die wêreld deur die woord van die lewe uit te dra. Julle geloof is ’n offer in diens van God (Filippense 2:15-17).

Omdat ons heilige mense is en die heiligheid van God se Naam so belangrik is, behoort ons ’n lig in die wêreld aan te steek sodat die Naam van Christus verheerlik en geheilig sal word. Dit is natuurlik nie altyd so maklik nie, want die wêreld hou nie van die lig nie (Joh 1:9-11). Hans Bouma skryf dat elkeen wat ernstig werk maak daarvan om God se Naam in hierdie wêreld te heilig voortdurend in konflik sal leef. Dit sal ons iets kos. Dit het Jesus sy lewe gekos. Maar in hierdie stryd om God se heilige Naam is God is aan ons kant, skryf Bouma ook. Ons stryd is sý stryd.

Met die voorbereiding vir die Olimpiese Spele ’n klompie jaar gelede het dié wat die Olimpiese fakkel in verskillende wêreldstede gedra het teenkanting ervaar. Menseregtegroepe het probeer om alles te ontwrig. Dit laat my dink aan Christene wat as ligdraers deur die wêreld met God se fakkel hardloop. Ons hardloop met die waardes van die koninkryk. Die mense in die wêreld hou nie daarvan nie.

Paulus noem hierdie wêreld ’n plek waar korrupte en ontaarde mense woon. Die wêreld is ’n donker plek. Ons weet dat dit waar is. Daar is baie bose mense, strukture en magte in die omgewing waar ons ons elke dag bevind. Dit voel soms of die hele rigting waarin die wêreld beweeg ’n doelbewuste poging is om van God los te kom. Ons dra egter die lig wat lewe bring. Ons staan op vir die regte van ander. Ons gee om vir die welstand van mense. Ons gee om vir die omgewing. Ons gee om as mense die Here nie ken nie.

As ons ons aan die wêreld sou onttrek, sou die wêreld ’n donker plek bly. God laat ons egter soos die Olimpiese fakkeldraers deur elke dorp, elke werksplek, elke verhouding beweeg. Ons dra die fakkel van sy liefde na ontaarde en korrupte mense. Die woord van die lewe sal lewe bring! Lees weer wat skryf Paulus in Filippense 2:15-17. Moenie toelaat dat die omgewing waarin jy beweeg ’n bedreiging vir jou word nie. Laat dit vir jou ’n uitdaging wees om as God se ligdraer sy lig en liefde te versprei.

Dankie, Here, dat U my gekies het om ’n fakkeldraer te wees wat u lig versprei. Help my sodat konflik en uitdagings die beste in my na vore sal bring, want dit is juis dan wanneer u lig die helderste deur my sal skyn. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.