Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Onder nuwe bestuur

“Ons Vader wat in die hemel is … laat u koninkryk kom; laat u wil ook op die aarde geskied, net soos in die hemel” (Matteus 6:9-10).

PT Forsyth skryf dit is nutteloos om die koninkryk van God te verkondig as ons nie die beheer van die Koning oor ons lewe aanvaar nie. Die eerste plig van elke mens is nie om vryheid te ontdek nie, maar om die Koning te ontmoet. En die eerste plig van elke kerk is om dit te bemiddel.

Ons moet ook onthou die koninkryk van God is Gód se koninkryk. Ons dink so dikwels die Here se koninkryk is iets wat in ons hande is of wat van ons afhang.

Nick Earle skryf in sy boek What’s wrong with the church? dat die koninkryk van God nie iets is wat deur menslike pogings “bevorder” of “gebou” kan word nie. “Ons word uitgenooi om dit te herken as iets wat reeds teenwoordig is in die lewe en werk van Jesus. Dit is iets wat gelowiges sal beërf of binnegaan.”

Ons taak, skryf Earle, is daarom nie om die verhoog vir ’n beter wêreld as die huidige voor te berei nie. Ons taak is om die gordyn op die koninkryk oop te trek sodat iets wat reeds daar is duidelik gesien kan word.

Dit klink baie passief, nie waar nie? Dis egter glad nie ’n passiewe gesindheid nie. Hy benadruk dat die kerk as’t ware die wêreld se aandag moet trek. Ek wonder dikwels hoe die kerk van Jesus Christus regtig die aandag van die wêreld sal kan trek. Sal dit gebeur wanneer iemand uit die dood opstaan? Nee, allerhande wonderwerke of bonatuurlike tekens sal nie noodwendig enige effek hê nie. Hoe dan?

CS Lewis beskryf in sy boek The Screwtape Letters hoe ’n duiwel aan sy neef, Wormwood, in ’n reeks briewe verduidelik hoe hy mense met subtiele tegnieke kan verlei. Die duiwel skryf dat sy neef mense nie slegte mense moet maak nie – daarvoor sal hy self sorg. Hy moet mense net gewoond maak aan hulle gemak. As hulle aan enigiets belangrik dink, moet hy hulle aan hulle middageteplanne laat dink, nie aan die belangrike dinge nie. Dan skryf hy: “Jou werk, my liewe Wormwood, is om aan my mense te gee wat nie omgee nie.”

Ons trek die gordyn op God se koninkryk oop wanneer daar iets in en deur ons gebeur. Wanneer ons omgee. God roep ons op om om te gee, om so passievol oor die wêreld te wees dat ons ons gemak sal agterlaat om die gordyn oop te trek en sy koninkryk sigbaar te maak.

Here, ek stel my lewe onder nuwe bestuur – u bestuur! Vul my met u passie vir die wêreld sodat ek bereid sal wees om ongemaklik te wees ter wille van ander. Ek wil graag die gordyn ooptrek en vir dié wat dit nodig het met vreugde aankondig: God se koninkryk is naby! Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.