Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Wat is God se wil vir my lewe?

Maak my u wil bekend, Here, leer my u paaie. Laat u waarheid my lei en onderrig my daarin, want U is God, my redder. In U stel ek elke dag my verwagting. Dink aan die liefde en trou, Here, wat U van altyd af betoon het. Moet tog nie dink aan die sondes en oortredinge van my jeug nie. Dink aan my in u trou, Here, omdat U goed is. Die Here is goed en regverdig: Hy wys selfs vir sondaars die pad aan, Hy laat aan hulpeloses reg geskied en Hy leer hulle sy pad. Liefde en trou is die paaie wat die Here bewandel met dié wat sy verbond en verordeninge bewaar (Psalm 25:4-10).

Laat u koninkryk kom; laat u wil geskied …

Dis nie ligtelike versoeke hierdie nie. Dit kom nie sommer in ons gedagtes op nie. Dit gaan teen ons natuurlike neiging in. Normaalweg kies ons ons eie wil. Selfs in ons verhouding met God hou ons daarvan as God se wil met ons wil ooreenstem. Eintlik is dit die beste as ons koninkryk en ons wil geskied – met die Here se goedkeuring.

Dis hoekom ons hierdie gebed so moeilik bid. Ons rammel dit te maklik af. Ons doen dit sonder om dit regtig te bedoel. Die woorde van Samuel Rutherford uit die 17e eeu is daarom vandag nog so belangrik: “God bestuur nie volgens die kompas van jou hart nie.” God se rigting is nie noodwendig die rigting wat jy kies nie. Dis hoekom so baie van ons verdwaal en wegraak. Ons verwar ons wil met God se wil. Ons dink God se koninkryk staan in diens van ons koninkryk.

Wat is God se wil vir my lewe? Ek dink ons mis die punt met hierdie vraag. Ons soek na en hoop op antwoorde op die verkeerde vrae. Wanneer ons die verkeerde vraag vra, sal ons nooit die regte antwoord kry nie. Terwyl ons na God se wil vir ons lewe vra, sal ons ook nooit die regte antwoord kry nie as ons nie reg vra nie. Hoe dikwels wanneer ons God se wil vir ons lewe vra, vra ons eintlik dat God se wil by ons planne sal inpas.

Dié vraag moet daarom anders gestel word. As ons die regte vraag vra, sal ons die regte antwoord kry. Die vraag behoort eerder te wees: “Hoe pas ek in by God se plan vir die wêreld?” Of: “Wat kan ek doen om God se plan vir die wêreld te help uitwerk?” Die vraag: “Wat is God se wil vir my lewe?” plaas my in die middelpunt, maar die vraag: “Hoe kan ek by God se plan vir die wêreld inpas?” plaas God in die middel.

God is nie geroep om in ons diens te staan nie. Ons is geroep om in God se diens te staan. God hoef nie by ons planne in te pas nie. Ons is geroep om by sy planne vir die wêreld in te pas. Die oomblik wanneer ons dit begin doen, help ons om iets van hemel op aarde ’n werklikheid te maak. Dan werk ons saam met God om die wêreld te verander.

Maak my u wil bekend, Here! Leer my u paaie. Wys my waar ek by u plan vir die wêreld inpas. Ek wil graag u skeppingsdoel met my vervul. In U vind ek my grootste vreugde. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.