Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Regeer ons deur u Woord en Gees

Hoe aangenaam is u woord, soeter as heuning in die mond. U bevele gee my insig, daarom haat ek elke verkeerde pad. U woord is die lamp wat my die weg wys, die lig op my pad (Psalm 119:103-105).

Maak my u wil bekend, Here, leer my u paaie. Laat u waarheid my lei en onderrig my daarin, want U is God, my redder. In U stel ek elke dag my verwagting (Psalm 25:4-5).

God se wil, sy pad, sy waarheid, is nie iets wat ons van nature doen nie. Tog is dit redelik eenvoudig om God se wil te ken. Daar is drie maniere hoe ons God se wil kan ken:

  1. Vra na God se wil. Dit beteken ons sal bid soos die digter van Psalm 25.
  2. Hoor God se wil deur na sy Woord en Gees te luister. Die psalmdigter sê: “U woord is die lamp wat my die weg wys, die lig op my pad” (Ps 119:105). Ons ontneem ons van die genade om God se wil te kan ken as ons nie sy Woord lees en bestudeer nie.
  3. Die derde manier lê op ’n ander vlak. Nadat Paulus oor die wonder van God se genade vir Jode en nie-Jode gepraat het, sê hy vir die mense in Rome dat ons God se wil eers kan ken as ons onsself in sy liefde verloor. Ons word uitgenooi om ons aan God te offer omdat God vol liefde en omgee is (Rom 12:1). Wanneer ons dit doen, sal ons só deur sy liefde verander word dat ons sy volmaakte wil vir ons lewe sal ken.

Al drie hierdie aspekte druk eintlik een gedagte uit: Ons kan God se wil net ken wanneer ons in ’n hegte verhouding met Hom leef. Om na God se wil te vra is nie ’n noodoproep in noodgevalle nie, maar ’n lewe van voortdurende oorgawe en gehoorsaamheid aan God se wil. Dit is ’n lewenslange proses. Robert Pierce, die stigter van World Vision, het iets hiervan verwoord: “Ek vra God nie om te seën wat ek doen nie. Ek vra dat Hy my sal help om te doen wat Hy seën.”

Die psalmdigter herinner ons daaraan dat die Here nie in uiterlike tekens van toewyding belangstel nie. Sy woord in ons harte, in ons lewe van elke dag, sy wil as ons hoogste prioriteit – dít is waaroor ’n lewe van toewyding gaan. Daarom roep Jesus ons om ons kruis op te tel en met die kruis van die evangelie op ons rug agter ons Koning aan te stap.

Dankie, Here, dat ek u wil kan ken. U Woord is die lig op my pad. Lei my deur u Woord en Gees sodat ek my lewe in volle toewyding deur u liefde kan leef. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.