Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die fokus van Jesus se bediening

Toe het ek ’n nuwe hemel en ’n nuwe aarde gesien. Die eerste hemel en die eerste aarde het verdwyn, en die see het nie meer bestaan nie. En ek het die heilige stad, die nuwe Jerusalem, van God af uit die hemel uit sien afkom. Die stad was gereed soos ’n bruid wat vir haar man versier is. Toe het ek ’n harde stem van die troon af hoor sê: “Kyk, die woonplek van God is nou by die mense. Hy sal by hulle bly; hulle sal sy volke wees, en God self sal by hulle wees as hulle God. Hy sal al die trane van hulle oë afdroog. Die dood sal daar nie meer wees nie. Ook leed, smart en pyn sal daar nie meer wees nie. Die dinge van vroeër het verbygegaan” (Openbaring 21:1-4).

Die Matteusevangelie benadruk ’n paar maal waarop Jesus se bediening gefokus was. Matteus 4:23 sê Jesus se bediening het uit twee fasette bestaan: die verkondiging van die evangelie, en die doen van wonderwerke. Twee verse later begin die Bergpreek (Matt 5–7). Dis die verkondiging. Daarna volg die wonderwerke (Mat 8–9). Ná die Bergpreek en wonderwerke word die woorde van Matteus 4:23 byna woordeliks herhaal: “Jesus het al die dorpe en klein plekkies besoek. Hy het die mense in hulle sinagoges geleer, die evangelie van die koninkryk verkondig en elke soort siekte en kwaal gesond gemaak” (9:35).

Jesus se bediening het nie net bestaan uit die verkondiging van die evangelie nie. Hy het ook omgesien na die mense se behoeftes. Hy vir honger mense brood gegee. Hy het bose geeste uit mense gedryf. Hy het siekes genees.

En dan begin Jesus met ’n volgende reeks “preke”. Matteus 10 is sy sogenaamde “uitsendingsrede”. Die dissipels word opgeroep om dieselfde “program” te volg. Verkondig die evangelie, en bedien mense met die wonder van God se omvattende hulp in elke vorm van nood.

God se plan vir die wêreld is nie ’n geheimenis nie. God se hart brand met liefde vir die wêreld. God se uiteindelike doel is om hierdie wêreld en hierdie skepping heel te maak (Op 21:1, 4). Die vraag is: Waar pas ons by hierdie plan in? Wanneer ons vra hoe ons kan inskakel by God se wil vir die wêreld, word ons met ons unieke menswees deel van hierdie plan. Wanneer dit ons vraag is, hoef ons nie langer te wonder en te spekuleer oor God se plan vir ons lewe nie. Ons kan net aan die werk spring.

Ons kan begin om draers van sy liefde, sy genesing, sy sorg en sy deernis te wees. Die Here het ons soveel genadegawes gegee, en élke mens in élke beroep kan die gordyn op God se koninkryk ooptrek sodat meer van sy koninkryk sigbaar sal raak. Selfs net ’n vriendelike woord kan iemand vandag genees. Ons kan vir honger mense kos gee, die evangelie deel met dié wat moedeloos is, gratis behandeling bied vir ’n pasiënt in ’n finansiële krisis, ’n arm kind se skoolklere en skoolfonds betaal, ’n pensioenaris uitneem vir ’n lekker ete, ophou om die wêreld te besoedel, vir die natuur en diere sorg … Jy kan self die lys voltooi.

God se plan is vol avontuur en geleenthede. Word deel daarvan! Gebruik jou kwalifikasies en jou vaardighede en jou talente om die wêreld ’n beter plek te maak. Laat jou gebed eenvoudig wees dat die Here jou vandag sal gebruik om sy koninkryk sigbaar te maak, waar jy ook al is.

Hemelse Vader, dankie vir u liefde, sorg en omgee waardeur U besig is om die wêreld nuut te maak. Ek wil graag in Jesus se spoor volg en u koninkryk verkondig met woord en daad. Wys my dan ook hoe ek die mense wat U elke dag oor my pad stuur met u liefde kan dien en versorg. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.