Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Gee óns

“Ons Vader wat in die hemel is … Gee ons vandag ons daaglikse brood” (Matteus 6:9, 11).

Die eerste deel van die Ons Vader-gebed begin met passiewe opdragte in die derde persoon. Nou verskuif die aandag. Jesus se gebed word ’n familiegebed. Óns is nou die ontvangers van die brood. God is óns Vader. Ons is sý kinders. Elkeen wat God Vader noem, is deel van hierdie familie. Die Ons Vader begin met die woord ons, en die tweede deel van die gebed neem hierdie ons weer op. Ons is daarom ’n noodsaaklike woord in hierdie gebed om te verstaan.

“Gee ons vandag ons daaglikse brood.”

Reinhold Ruthe skryf dat dit geensins ’n egoïstiese gebed is nie. Al gaan dit oor óns brood, gaan dit nie oor mý brood nie. Die ons verbind ons met alle mense – naastes en verstes. Ons bid vir die weerlose mense en die honger mense en bring hulle voor God. Die gebed druk daarom eenheid en solidariteit uit. Ons is deel van die mensdom wat honger en dors is. Ons neem die honger en dors van ons medemens ernstig op en verlig hulle nood. Dis nie mý brood nie. Dis brood vir óns, vir álmal! Ek en my broers en my susters deel hierdie brood. Ons sorg vir mekaar omdat God vir ons sorg. Ons kan nooit rus voordat ons broers en susters ook brood het nie.

Dis wanneer ons hierdie ons verstaan dat ons meer soos die Here word. Jesus sê immers Hy laat sy son opkom oor goeies en slegtes. Hy gee reën oor regverdiges en onregverdiges. As ons die hart van God het, as ons volmaak wil wees soos Hy volmaak is, moet ons sy karakter vertoon (Matt 5:48). Dan maak ons nie onderskeid tussen mense wanneer ons brood en lewensmiddele deel nie. Ons Vader doen dit nie. Ons doen dit ook nie, want uiteindelik is dit nie ons brood nie, maar die brood wat ons Vader gee.

As deel van die Vader se familie gaan ons uit en ons laat reën sy seën oor dié wat reg doen en oor dié wat verkeerd doen. Ons deel ons brood met goeies en slegtes, nié net met dié vir wie ons lief is nie.

Liewe Here, dankie dat U elke dag vir my sorg. Help my om vir ander te sorg, en nie net vir die mense van wie ek hou nie, maar ook vir die onregverdige mense en selfs vir my vyande. Soos U, wil ek goed wees vir almal. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.