Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die waarde van dankbaarheid

Wees altyd bly in die Here! Ek herhaal: Wees bly! Wees inskiklik teenoor alle mense. Die Here is naby. Moet oor niks besorg wees nie, maar maak in alles julle begeertes deur gebed en smeking en met danksegging aan God bekend. En die vrede van God wat alle verstand te bowe gaan, sal oor julle harte en gedagtes die wag hou in Christus Jesus (Filippense 4:4-8).

Ons hou van vra en ontvang. Gee ons vandag ons daaglikse brood. Gee. Ons sal ontvang. Ook die wêreld sonder God hou van vra en ontvang. Die verskil lê in die reaksie wanneer die brood ontvang word. Johan Cilliers skryf: “Waar die wêreld sê: ‘Gee’ – en gryp, sê die gelowige: ‘Gee’ – en dank.”

Toe ek ’n kind was, was daar twee gebede aan etenstafel. Die eerste was ’n seëngebed: “Seën ons, Vader, wanneer ons nou eet en laat ons u Naam nooit vergeet.” Aan die einde van die ete was daar ’n dankgebed: “Dankie, Vader, dat U ons liggame met hierdie kos gevoed het. Voed nou ook so ons siele met die brood van die ewige lewe.”

Hoe meer ek hieroor nadink, hoe dankbaarder is ek dat ek só kon grootword. Ek het verstaan dat die Here ons kos aan ons voorsien het. Ons het dikwels nie baie kos gehad nie. Eers baie lank ná my kinderjare het ek uitgevind dat my ma dikwels nie geëet het nie, want as sy ook sou geëet het, sou daar nie genoeg gewees het vir ons almal nie.

Dankbaarheid vir wat ons ontvang, is ongelukkig dikwels ’n vreemde verskynsel by baie mense, selfs by gelowiges. Overduin skryf dat baie mense bloot sê hulle het gewerk vir wat hulle het en ontvang. Natuurlik is dit nodig om te werk. Paulus skryf dan ook dat mense wat nie werk nie, nie kan eet nie. As jy nie werk nie, moet jy nie verwag om te eet nie. As jy nie werk nie, is dit ook nie moontlik om te eet nie. Ons sien elke dag hoe werklose mense sukkel om ’n bestaan te maak. En dikwels is dit nie hulle skuld nie.

As jy werk het, mag dit nooit jou dankbaarheid en afhanklikheid minder maak nie. Ons het geleer om aan die etenstafel te bid: “En laat ons nooit u Naam vergeet nie.” God se voorsiening bly GOD se voorsiening, al werk jy. Ons vergeet nie sy Naam nie. Ons vergeet nie dat Hy sorg nie. En die Here sorg op so baie maniere vir ons. Hy gee kos, klere, vriende, ’n lewensmaat, kinders en kleinkinders. Ons is inderdaad geseënd. En wanneer ons met dankbaarheid oor hierdie seën leef, sien ons nog soveel meer dinge raak waarmee God ons seën. Wat ons opnuut laat dankie sê.

Dankie, Here, vir alles waarmee U my seën. Help my om in dankbaarheid te leef, ook wanneer ek swaarkry, want dan is dit vir my moeiliker om u hand en u versorging raak te sien, al weet ek U is altyd by my. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.