Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die waarde van omgee

“Kyk hoe groei die lelies: hulle swoeg nie en hulle maak nie klere nie, maar Ek sê vir julle: Selfs Salomo in al sy prag was nie geklee soos een van hulle nie. As God die gras van die veld, wat vandag nog daar is en môre in die vuur gegooi word, só mooi maak, hoeveel te meer sal Hy julle versorg, julle kleingelowiges! Julle moet julle ook nie gedurig afvra wat julle gaan eet of drink nie, en julle moenie besorg wees nie. Dit is alles dinge waaroor die ongelowiges in die wêreld begaan is, maar julle het ’n Vader wat weet dat julle dit nodig het. Beywer julle vir sy koninkryk, dan sal Hy julle ook hierdie dinge gee … Verkoop julle besittings en gee bydraes vir die armes. Skaf vir julle ’n beurs aan wat nie leeg raak nie, ’n onuitputlike rykdom in die hemel, waar geen dief dit kan bykom en geen mot dit kan verniel nie. Waar julle skat, is daar sal julle hart ook wees” (Lukas 12:27-34).

“Gee ons vandag ons daaglikse brood.”

Overduin skryf dat ons met hierdie ons alle mense in ons gebed betrek. Dit sou vloek wees, en nie gebed nie, as ons dade nie op hierdie gebed sou volg nie. Die ons is daarom baie betekenisvol. Dit gaan nie net oor my brood nie. As ek regtig die koninkryk van God eerste stel, as ek wil dat sy Naam geheilig sal word, as ek wil sien dat sy wil ook hier op aarde sal geskied, net soos in die hemel, word brood vir ander ’n prioriteit in my lewe. Vergifnis is dan nie ’n opsie nie, maar deel van God se heiligheid, sy wil en ’n koninkryksgesindheid op aarde. Bevryding van die Bose word ’n koninkryksprioriteit.

Maar laat ons ’n paar oomblikke nadink oor die ons van “ons daaglikse brood”. Mense wat selfgesentreerd is, dink net aan hulle eie behoeftes. Mense wat net hulle eie wil laat geskied, dink nie aan mense wat elke dag sukkel om weens hulle armoede te bestaan nie. Die kerk van Jesus Christus, ek en jy, sê Overduin, bid dat daar ’n wêreldgewete sal ontwaak wat armoede daadwerklik sal probeer verlig. As hierdie gebed ons erns is, sal ons nie omgee as ons een tree in ons welvaart teruggee sodat hulle wat niks het nie ’n paar treë vorentoe kan gee op die skaal van welvaart nie.

Van die hartseerste uitsprake van Jesus in die Bybel gaan oor ryk mense. Dis nie hartseer dat hulle ryk is nie. Dis nie hartseer dat hulle genoeg brood het nie. Dis hartseer dat hulle prioriteite verkeerd is. Want wanneer jou prioriteite verkeerd is, kan jy die ewigheid misloop.

Lees weer wat Lukas 12:34 oor jou hart en jou skat sê. Dink dan oor hoe jy oor hierdie woorde van Augustinus voel: “Ontvang wat God jou gee met vreugde. Gebruik daarvan wat jy nodig het. Die res word deur jou naaste benodig.”

Dankie Here, dat U my met meer seën as wat ek nodig het. Maak my hart en my hande oop vir ander. Gebruik my en my besittings om hulle te seën. Alles behoort aan U. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.