Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Trane van triomf

Dan sal julle ook nie treur nie, soos die ander mense wat geen hoop het nie (1 Tess 4:13).

Dit is vir geen mens maklik om ’n geliefde aan die dood af te staan nie. Dis baie, baie moeilik om afskeid te neem van ’n man, vrou, kind, ouer of boesemvriend wat jy al jare lank ken, en wat een met jou geword het.

Buiten sy lyding ter wille van die verkondiging van die evangelie, het Martin Luther ook sy kwota persoonlike leed beleef. Ons hoor hom sê: “Ek is ook ’n vader en ek het kinders van my sien sterf en ek weet hoe seer dit maak.” Sy dogtertjie Magdalene is dood toe sy maar dertien jaar oud was. By Magdalene se sterfbed het Luther gebid: “Here, ek het haar baie lief. Maar as dit u wil is dat U haar neem, troos ek my met die wete dat sy by U is.”

By haar begrafnis kon hy bely: “Daar is ’n opstanding van die dooies.”

Ook ons as gelowiges sal die een of ander tyd hartseer ervaar weens die dood, of ons het al. In sulke omstandighede mag ons maar trane stort. Dis selfs noodsaaklik. Tog is ons trane en droefheid nie vanweë hooploosheid nie. Paulus troos ons met die gedagte dat ons nie “soos die ander [ongelowiges]” oor die dood hoef te treur soos mense sonder hoop nie (1 Tess 4:13). Ons trane word gestort, ons droefheid word beleef teen die horison van hoop.

Want daar is ’n opstanding van die dooies …

Here, soms voel dit vir ons of ons hartseer nooit sal ophou nie. Tog is dit maar kort in vergelyking met die ewigheid. Leer my om te lag deur my trane heen. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.