Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Nou … hemel

Nou het ons ’n lewende hoop (1 Pet 1:3).

Om jou eindbestemming, die ewige lewe, te bepeins, soos Calvyn gesê het, raak die praktyk van ons alledaagse lewe. Wie arm is aan hierdie bepeinsing, is arm in alles. Die ironie is dat ons dikwels ons rykdom in ander dinge soek, of ons nadenke oor die toekomstige, ewige lewe uitstel na môre, en oormôre …

CS Lewis vertel in sy bekende boek The Screwtape Letters van ’n ou duiwel wat aan jong duiwels gevra het wat hulle dink die regte manier is om gelowiges op ’n dwaalspoor, weg van Christus, te lei.

Die eerste leerling-duiwel het voorgestel: “Sê vir hulle daar is nie ’n hemel nie.”

“Verkeerd,” het die ou duiwel geantwoord.

“Sê vir hulle daar is geen hel nie,” het ’n tweede een probeer.

“Weer verkeerd,” het die ou duiwel geantwoord, en toe voortgegaan: “Julle hoef hulle nie te probeer oortuig dat daar geen hemel of geen hel is nie. Al wat julle moet doen, is om hulle te laat dink daar is geen haas om tussen die twee te kies nie.”

’n Mens is nooit te jonk om oor die ewige lewe na te dink nie. Want die perspektief op die ewigheid help jou om jou huidige leefwêreld in die regte konteks te plaas – jou jeug of jou ouderdom, jou siekte of jou gesondheid, jou rykdom of jou armoede, jou ideale of jou teleurstellings. Petrus praat van ’n “lewende hoop” op die “onverganklike erfenis” wat in die hemel vir ons in bewaring gehou word (1 Pet 1:3-4).

Die sleutelwoorde hier is: nou en hemel. Oefen jouself in hierdie lewende hoop. Dink na oor die ewige lewe, die hemel, jou toekoms. En ontdek dat dit jou ryk maak, dat jou lewe daarvan vol word …

Here, maak my haastig … vir die hemel. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.