Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Lig

Lees Johannes 3:18-21.

“En so kom die skeiding: die lig het na die wêreld toe gekom, en tog het die mense eerder die duisternis … liefgehad …” (v 19).

Die mens is darem maar ’n vreemde ding. Tog te lief vir die lig, veral as dit die kollig is. As jy die manjifieke middelpunt van al die aangename aandag is. Maar moenie dat daardie lig in die donker hoekies begin skyn nie! Moet tog nie dat die lig dinge begin open­baar wat liefs verborge moes bly nie.

Dit, sê Jesus, is die onderskeid tussen mense. Hier lê die grens: dié wat lief is vir die lig en boonop daardeur aangetrek word, al word hulle soms daardeur verlei, teenoor diegene wat duisend maal eerder die duisternis verkies en daar wegkruip.

Dit is die bedreiging wat Jesus bring, dié van die lig. Waar Hy is, is daar geen duisternis nie. Geen donker hoekie nie. Geen weg­kruipplek nie. As Hy oor jou lewe skyn, word die donkerte verdryf, oral. Alles kom aan die lig.

Dit is vir baie mense eenvoudig te erg. Dit is nie dat hulle teen die lig gekant is nie. Maar hulle sou verkies om daardie lig op hul eie voorwaardes toe te laat. Op vooraf bepaalde plekke. Op tye en by geleenthede wat hulle pas. Hierdie blakerende helderheid wat so sonder skroom kom ontbloot, pas hulle hoegenaamd nie.

Hulle sou dus, dit weet ons nou, van die lig ontslae raak. Hulle sou dit met geweld uitdoof, in die waan dat hulle nou van Hom verlos is. Dié ironie ontglip hulle: Hy is hul Verlosser. Sy lig, Hý, is hul enigste kans om van die duisternis wat hulle in sy kloue het, bevry te word.

Jesus, lig van my bestaan, U skyn ook oor my. Dit maak my bly, en soms bang.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.