Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Ek

Lees Jeremia 31:31-34.

Ek sal my woord op hulle harte skryf … Ek sal hulle God wees … Ek sal hulle oortredings vergewe … (v 33-34).

Die Here sê Hy sal ’n nuwe verbond met hulle sluit. Hy sê Hy sal weer voor begin met hulle. Hy sê Hy sal hulle weer vergewe. Hy sê Hy voel nog altyd dieselfde oor hulle.

Hy herinner hulle aan die feite: Dit is húlle wat die vorige ver­bond gebreek het. Dit is húlle wat losgeruk en weggehardloop het toe Hy hulle aan die hand gevat het en wou lei. Dit is húlle wat gesondig het.

Maar hoor ook dít, sê Hy: Ek vergewe julle, Ek begin weer voor met julle, Ek begin skryf aan ’n nuwe storie oor julle. Ek is steeds jul God.

Ek is wat Ek is. Ek sal altyd wees wat Ek sal wees.

Só is die God wat ons aanbid. Hy was nog altyd só. Die Een wat die inisiatief neem, wat ons aan die hand neem. Die God van weerbegin, die Here wat die ou dinge uitvee en alles nuut maak.

Elke keer dat Hy met ons uit sy Woord praat, gebruik Hy die geleentheid om presies te sê wie Hy vir ons is. Ons vind ’n onmeet­like vrede in sy gerusstellende herhaling van “Ek”. Hierdie “Ek” is die skans tussen ons en ons ontrou, tussen ons en ons ellendige keuses. Hierdie “Ek” tree vir ons in die bres wanneer die Bose, veral ook die boosheid in ons binneste, ons aanvat. “Ek” is ons behoud, ons grootste hoop, ons enigste troos.

Here, skryf asseblief my hart vol! En laat u Gees dit gereeld aan my voorlees.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.