Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Optelgoed

Lees Psalm 118:14-24.

Die klip wat deur die bouers afgekeur is, juis hy het die belangrikste klip in die gebou geword (v 22).

Die psalmdigter wat die refrein “aan sy liefde is daar geen einde nie” aan die begin van sy danklied inspan, gaan hier voort om in meer besonderhede oor dié eindelose liefde te sing. Voor die mense wat na hom luister, getuig hy oor sy redding uit ’n skrikwekkende situasie. Dit is soos gebedsverhoring lyk! juig hy.

Daarom wil hy persoonlik gaan dankie sê. Hy het sy verwonde­ring nou reeds voor almal uitgespreek, maar hy wil in die tempel ingaan om daar dié dankbare boodskap te gaan oordra.

Tipies, nie waar nie? So eg menslik. Om alles wat die mense reeds weet, ook aan die Here te gaan vertel. Asof Hy nie weet nie.

Só is ons. Maar dit is goed so. Dit help ons onder meer om te onthou waar alles vandaan kom. Ons moet natuurlik ook nie vergeet waar óns vandaan kom nie. Hoeveel dit die Here gekos het om ons te bring tot waar ons nou is nie. Hoe Hy, toe almal moed opgegee en geduld verloor het met hierdie krom en skewe stukkie menslikheid, gesê het: Jy is Myne!

Hoe Hy die misvormde, weggegooide klip gaan optel het, dit weer na sy beeld en sy gelykenis hervorm het, daarvan selfs ’n hoeksteen gemaak het. Hoe geweeg-en-te-lig-bevind ’n edelsteen geword het. Aan sy vermoë is daar geen einde nie!

Wanneer hierdie bevrydingsboodskap later in die Nuwe Tes­tament op Jesus van Nasaret van toepassing gemaak word (Hand 4:11), leer ons weer eens hoe die evangelie werk. En val die heerlike vreemdheid van God se keuses sag in ons hart.

U het my gevat soos ek is. Wat ek nou is, is net genade.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.