Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

U handewerk

Lees Psalm 104:24-35.

U gee die lewensasem en daar is lewe (v 30).

In hierdie jubelende gedig word God die Skepper se dade besing, die ontsagwekkende gevolge van sy handewerk. Die sigbare, tas­bare wysheid waarmee Hy alles gemaak het.

Die digter skilder met ’n breë kwas – aarde, berge, see. Dié groot prent is vol lig. Vriendelik, vrolik. Hoor dan: U het die seemonster geskep om mee te speel. Ook hy is van U afhanklik, hy kom haal dan kos uit u hand. Mag u werk U baie vreugde gee, Here!

Deurgaans, soos ’n prominente ondertoon, skyn daar dié waar­heid deur dit alles: Die Here versorg sy skepping. Daar is nie sprake daarvan dat Hy maak en laat staan nie. Die skepsels weet: Hy maak sy hand vir hulle oop, hulle kry genoeg. As Hy Hom van hulle sou terugtrek, is dit klaar met hulle. Hy gee lewe, Hy onderhou dit. Prys sy Naam!

En nou, eeue nadat hierdie lofgedig geskryf is, help dit die latere lesers steeds. Al is dit bloot om hulle ’n ander gesig van God te laat sien – dié van die lighartige God. Die Skepper wat bly is oor sy skepping en wat vreugde vind by sy skepsels. Hy voer hulle, Hy speel met hulle. Hy vier die lewe saam met hulle.

Dit alles verlig die somberheid wat dikwels ons baas word. Dit laat die neerdrukkende werklikhede wyk en bring ’n ander werk­likheid in hul plek. Hierdie een dra lig en lewe met hom saam. Dit neurie dié geloofswaarheid: Hy hou die hele wêreld in sy hande. Hy hou jou en my in sy hande.

Ek sal bly sing, Here! U gee nooit u handewerk prys nie. My oë bly op U gerig.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.