Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Gees van die waarheid

Lees Markus 3:20-30.

Die skrifgeleerdes … het gesê: “Hy is van Beëlsebul besete!” (v 22).

Dit is gewoonlik die eerste reaksie wanneer iemand iets doen wat jy óf nie verstaan nie óf erg onthutsend vind: Maak hom of haar verdag. Gee hom of haar ’n naam. Lag uit. Verneder.

Dit is die sekerste manier om jou ontsteltenis en onkunde weg te steek. Dit wek die indruk dat jy steeds in beheer is. Dat daardie een se optrede net ’n tydelike lastigheid is. Dat die laaste sê in elk geval aan jou behoort.

Die destydse skrifgeleerdes was in groot moeilikheid. Hier was iemand wat hulle teologies uitgedaag en meermale op die agter­voet gehad het. Wat was die enigste uitweg? Skel. Raas. Aanval was nog altyd die beste (enigste?) verdediging vir hulle wat nie herwaarts of derwaarts weet nie.

Maar die vername geleerdes se geveg was hierdie keer nie teen verskrikte onderhoriges nie. Daarom was hulle sekerlik nie gereed vir Jesus se dodelike logika nie. Hy wat na ’n verdeelde huis ver­wys, na die voorbeeld van ’n huisroof.

Hulle was nie opgewasse teen Jesus se skerp, skérp verwysing na die onvergeefbare sonde nie. Én die feit dat al die vingers nou na húlle wys, omdat hulle nie die geeste kon onderskei nie.

Dalk sal hierdie voorval mense soos ons daarvan weerhou om ander te verneder en verdag te maak bloot omdat ons nie met hulle saamstem nie. Dalk dwing dit ons tot beskeidenheid, tot stilbly wanneer ons nie seker is nie. Leer ons dalk nou die gewoonte aan om op die Gees van die waarheid te wag.

Goeie Gees, ek is van U afhanklik. Leer my praat, leer my swyg, leer my liefhê.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.