Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Toekykers

Lees Psalm 23.

U laat my by ’n feesmaal aansit, terwyl my teëstanders moet toekyk (v 5).

Hoeveel maal kan ’n mens hierdie geliefde psalm lees voordat jy daarvoor moeg word? Selfs sewentig maal sewe keer?

Ja, ons het dit al vroeër vanjaar gelees. Nee, ons is nog nie daar­voor moeg nie en sal waarskynlik nooit word nie. Daarvoor is dié stukkie hartsbesit te kosbaar.

Dit sal ons dalk wel loon om soms ’n ander bril op te sit wan­neer ons dit nóg ’n keer lees, al is dit bloot om te voorkom dat ons die skerp kante – ook in hierdie sagte lied, ja – stomp vyl. Kom ons kyk …

Wie is die teëstanders wat toekyk, byvoorbeeld? Waar kom hulle vandaan en wat soek hulle in dié mooi prentjie? Is hulle dalk die rede waarom die digter dankbaar is vir die groenigheid, die waters waar daar vrede is, die nuwe krag?

Is dit dalk hulle wat hom so van koers af het dat die Herder hom weer op die regte paaie moet kry? O, maar dan is dit mos húlle wat in die donker dieptes skuil.

Dán begryp ons waarom hierdie ellendelinge by die feesmaal uitgesluit word, waarom hulle bloot kan toekyk. Hulle het nie ’n plek aan daardie tafel nie. Hulle staan buite in die koue, hulle kyk deur die venster na die oorvloed, die geselligheid, die warmte. Wanneer sal hulle tog padgee!

Of begeer hulle dalk om in te kom, om ook deel hiervan te word? Ag, en wie sal dan die deur vir hulle oopmaak, hulle innooi, hulle laat tuis voel? Hy wat op sy tande byt, tot by tien tel, wat sewentig maal sewe keer vergewe het?

Ek is so tuis by U! Help my met hulle wat so kýk. Wat moet ek doen, Here?

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.