Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Dwaasheid

Lees Psalm 14.

Almal het afgedwaal, die laaste een het ontaard; daar is niemand wat goed doen nie, selfs nie één nie (v 3).

Nee, dié psalm is nie ’n belangrike uitspraak vol verdoemende dogmatiese oordeel nie. Hier is geen hovaardigheid of beterwe­terigheid nie. Dit is ’n doodgewone waarneming deur ’n doodge­wone mens. Hy sê bloot wat hy weet, wat hy alles rondom hom sien en hoor. En dit maak hom bang.

Dwaasheid is genoeg om enigeen bang te maak. Dit beskik oor vernietigende krag. Dit vra nie vrae nie, want dit het geen antwoorde nodig nie. Dwaasheid is sy eie wet. En die een groot probleem daarmee is die ellendige feit dat dit vryelik bekombaar is, volop, tiekie-’n-bos!

Daarom, sê die psalmdigter, gaan die Here tevergeefs op soek na ’n verstandige mens. Waar Hy ook al kyk, kry Hy net eiesin­nige, ontaarde, afgedwaalde mense. Mense wat ander verdruk en verontreg, mense wat van God-en-sy-gebod niks wil weet nie.

Weet hulle nie wat die uiteinde van sulke boosheid is nie? Ver­staan hulle dan nie die Here se voorkeur vir die hulpeloses nie?

Seker nie. Dwaasheid weet alles van almal, maar van God en sy goedheid … niks. Dwaasheid roem op sy agendas en noukeurige planne, maar van God se wil het hy geen idee nie. Daarom dra dwaasheid die kiem van vernietiging in sy eie hart.

Dwaasheid se enigste hoop is ’n nuwe hart, een wat sagter is, een wat kan meegee onder die druk van liefde. ’n Groter hart, sodat daar plek is vir die enigste Een wat chroniese, halsstarrige dwaasheid van binne af kan genees.

Ek weet eerstehands hoe lyk dwaasheid, Here. En ek weet, goddank, ook van genesing en van vergifnis.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.