Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Bly by my, Heer

Lees Johannes 6:53-69.

Toe vra Jesus vir die twaalf: “Wil julle nie ook weggaan nie?” (v 67).

Dit sou Simon Petrus wees wat Hom antwoord: “Here, na wie toe sal ons gaan?” (v 68).

Bolangs beskou, sou ons, hedendaagse gelowiges, ons hiermee kon vereenselwig. Jesus is die Een wat van God af gekom het, wat die woorde het wat lewe gee, wat ons na Hom toe trek. Na wie toe sal óns gaan, anders as na Hom, wat tot by ons gekom het?

Maar ons kan nie eintlik Petrus se kalm antwoord ligweg aan­hoor en sommerso daarmee saamstem nie. Petrus en sy makkers het immers alles wat hulle gehad het agtergelaat om Jesus te volg.

Terwyl die klomp nuuskieriges en kansvatters en die wat-kan-­ék-daaruit-kry-brigade begin dros, het die klein dissipelkring geen keuse gehad nie. Hulle sou by Hom moes bly. Hulle het geen heenkome meer gehad nie, g’n ander adres nie. Hulle sou moes gaan waar Hy gaan. Al was sy woorde dikwels, ook vir hulle, “te erg” (v 60). Al sou hulle ook by geleentheid vra: Wie kan dan gered word?

Al sou hulle dikwels twyfel, foute maak, dom besluite neem, sou hulle telkens besef: Hy is al wat ons het. Hulle het geweet waarvandaan Hy kom én dat Hy tot by hulle gekom het. Hulle het sy woorde gehoor en geweet waarheen dit hulle sou lei. Hulle was in sy omvattende liefde vasgevang.

Dit is slegs daardie gelowiges vir wie dié intieme verbonden­heid steeds ’n troos is wat Petrus se antwoord kan beaam, al kom dit soms huiwerig, stotterend. Hulle weet dat hulle, goddank, net die een toevlug het. Die een Toevlug.

Daar is geen ander hulp of troos vir my. Bly by my, Heer!

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.