Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Na bewering

Lees Jakobus 2:14-17.

Wat help dit … as iemand beweer dat hy glo, maar sy dade bevestig dit nie? (v 14).

Jakobus los ons nie uit nie. Ons bly in sy visier, ons wat sê ons glo. Hy vra weer: Waar is die bevestiging van dié bewering? Anders kan dit ten beste beskryf word as sogenaamde geloof.

Dan moet daar van diesulkes gepraat word as sogenaamde ge­lowiges. Mense wat na bewering glo. Daar sal altyd ’n vraagteken oor hul geloof hang, totdat hul geloof bevestig word. Hoe gebeur dit? Deurdat jy doen wat jy sê.

Jakobus waarsku teen die wanopvatting dat geloof ’n saak van handjies-vou en amen-sê is. Van hande in die lug gooi en halleluja skree. Van vroom praatjies en lang gebede.

Nee, sê hy, maak oop jou oë. Kyk na wat die Here jou wys. Maak daardie geklemde hande oop. Gee aan wie Hy na jou toe stuur. Sien af van die gewoonte om jou geloof aan eendersdenkendes ten toon te stel en aan jouself te probeer bewys deur gebede en gebare, lofliedjies en luidrugtigheid.

Gaan wys jou geloof aan die armes. Bewys jou bewerings aan die behoeftiges. Anders is jou verbete geloofsbeoefening ’n grotes­ke blufspel. ’n Uitgerekte lyksrede, sê Jakobus, want dan is daardie geloof dood.

Hierdie beweerde, sogenaamde geloof speel dalk ook ’n rol in gelowiges se skynbaar nimmereindigende stryd teen twyfel. Want dit blyk dat gelowiges wat twyfel, hul uitweg in selfs meer toege­wyde geloofsbeoefening gaan soek. Nóg meer gebede, nóg luider liedjies. Terwyl die oplossing buite die kerkdeur staan, bibberend, met bak hande.

Ag, Here, niks hiervan is vir my nuus nie. Maar dit bly vir my ongemaklik om dit te hoor. Help my!

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.