Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Dankie, Here!

Lees Psalm 124.

Aan die Here kom die lof toe (v 6).

Die ou-ou beskuldiging dat gelowiges gou is om te vra maar stadig is om dankie te sê, is skreiend naby aan die waarheid. Dit sê baie van ons selfgesentreerdheid, die hebsug en die grypsug wat ons eenvoudig nie afgeskud kry nie. Daardie babawêreldjie wat net om homself draai, en bly draai en draai totdat ons stokoud is.

Soms wonder ek hoeveel van ons voortdurende onvergenoegd­heid oor alles en nog wat met dié gebrek aan dankbaarheid te doen het. Hoe sou dit byvoorbeeld gewees het as ons meer tyd aan dank­segging afgestaan het en minder aan ontevredenheid? As ons ons voortdurende gevoel van verydeling deur ’n loflied kon vervang?

In hierdie psalm hoor ons weer ’n pelgrimslied, een wat deur ’n reisgeselskap gesing word. ’n Bekende lied, wat waarskynlik ’n verhaal vertel van die Here se redding op die een of ander tydstip in dié sangers se gedeelde geskiedenis. Wanneer hulle van die skui­mende waters en die voëlvangers se wip sing, en van die mense wat hulle lewend wou verslind, sou hulle mekaar aan ’n spesifieke situasie kon herinner: Onthou julle …?

Dit is moontlik dat baie van hulle bloot sing oor God se goedheid in hul lewe, sy hulp in die algemeen. Hulle loop en sing vir Hom sommer omdat Hy God is, die Een van wie hul hulp kom.

Gelowiges bloos dikwels wanneer hulle eensklaps onthou dat hulle toe nooit dankie gesê het nie. Ons kan gerus soms ook ’n pryslied aanhef bloot omdat Hy Hý is. Sommerso in die alledaagse gang van jou lewensreis vir Hom ’n liedjie neurie of fluit. Dalk iets so alomgelief soos “Prys die Heer!”?

U goedheid, Heer, kan ons nie peil nie – wie word daardeur nie diep getref !

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.