Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Voorlopers

Lees Numeri 11:4-6, 10-16, 24-29.

Toe het die Israeliete self ook begin kla en sê: “As ons tog net … Ons onthou nog …” (v 4-5).

Hierdie veelseggende verhaal uit die ou trekvolk se woestyngeskie­denis vertel ons heelwat van hulle, daardie dikwels ontevredenes.

Ons leer onder meer by hulle hoe om met die witbrood onder die arm te kla. En hoe aansteeklik so ’n geklaery is. Ons leer ook hoe om, terwyl ons nou aan ’t murmureer is, bloot te onthou wat ons wil onthou. Hoe om dan sugtend te sê: Ag, die goeie ou dae!

Ons leer dat onvergenoegdheid een van die oudste emosies is. En hoe luidrugtiger, hoe doeltreffender. Want hulle slaag in hul doel – hulle trek Moses se aandag.

En só hoor ons hoe Moses hierop reageer. Met absolute moe­deloosheid oor sy mense se onafgebroke gekla, en selfs met bitter­heid teenoor die Here. Hy gaan kla op sy beurt by die Here omdat hy alles moet aanhoor, omdat die mense van hóm rekenskap eis.

Leiers, voorlopers, het dit nie maklik nie. Hulle verstaan ook nie altyd waarheen húl Leier met hulle op pad is nie. Hulle voel hulle dra hulle dood aan hierdie dubbele verantwoordelikheid: om voor mense uit te loop, en om agter ’n Ander Een aan te gaan. Hulle, van almal, voel dikwels om tou op te gooi, om Gods water maar oor Gods akker te laat loop.

Hulle soek dikwels tevergeefs na die geringste begrip by hul volgelinge. Daarom is hulle volledig afhanklik van hul Leier. Dat Hy asseblief tog soms sal stilstaan, desnoods omdraai. Dat Hy hulle wéér aan die hand sal kom vat, sal sê: Kom, my kind!

Ons leer veral dat U alle lewenspaaie ken, al die hoogtes, dieptes, draaie. Dit is ’n eindelose troos.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.