Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Vertroue

Lees Psalm 8.

U laat hom heers oor die werk van u hande (v 7).

Daar is mos die psalmdigter wat na die berge opkyk en wonder (en weet!) waar sy hulp vandaan kom (Ps 121), en die een wat op die bed gaan lê en kalm word omdat hy weet waar sy veiligheid vandaan kom (Ps 4). Hier hoor ons die verbaasde uitroep van een wat na die maan en die sterre kyk – en nie ’n idee het waar die Here aan hom en mense soos hy kom nie.

Kyk dan! sê hy verbysterd. Die Here het sy vertroue op ’n won­derbaarlike manier in die mens bevestig deur hom en haar “met aansien en eer” (v 6) te kroon, deur hulle heersers oor sy godde­like handewerk te maak. Wat ’n magtige mosie van vertroue in hierdie skepsels!

Helaas. As ons dit deesdae sou waag om rondom ons te kyk, moet ons bely dat God straks beter sou gevaar het as Hy sy aarde liefs aan sy engele toevertrou het. Want sy vertrouelinge het mos behoorlik begin baasspeel.

Hulle mors sonder ophou met die enigste Baas se skepping deur “die diere in die veld, die voëls in die lug en die visse in die see wat die oseane deurkruis” (v 8-9) se bestaan op alle moontlike ma­niere te bedreig. Hulle breek en brou oral waar hulle gaan. Hulle eis ál meer vir hulleself op en palm alles in wat hulle kan. Hulle lewe maar sewentig, tagtig jaar, en speel hovaardig god-god oor die ewige skepping.

Ja, as die digter van Psalm 8 vandag nog geleef het, sou hy sy skrefiesoë nie kon glo wanneer hy deur die besoedelde lug na die skaars sigbare hemel of die vernielde aarde probeer kyk het nie.

Here, ons Here, hoe min dink ons nie van u wonderbare Naam nie! Hoe lank gaan U dit met ons uithou?

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.