Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Verstandige leiers

Lees Daniël 12:1-3.

Die verstandige leiers sal skitter met die glans van die hemel self … dié wat baie mense op die regte pad gelei het (v 3).

Waar kry ’n mens hulle? Is daar dan nog iets soos verstandige leiers, dié wat ander mense op die regte pad lei? Dalk was daar van hulle in die ou tyd, in Daniël se dae. Maar nou?

Sommige mense sê: Deesdae is “verstandige leiers” ’n selfweer­spreking – dit is óf die een óf die ander; die kombinasie bestaan net op papier. Sinies, nè? Maar soms, dit moet ons erken, het dié siniese mense iets beet. Veral soms …

Hoe tree ’n verstandige leier op? Eenvoudig, sê hierdie Daniël­vers: Hulle lei baie mense op die regte pad. Dit is wat verstandige leiers doen. Hulle ken die paaie, hulle ken hul mense.

Hulle weet wie hulle aan die hand moet neem, hulle weet wie self kan regkom. Hulle weet hoe ver hulle vooruit kan gaan, hulle weet vir wie hulle moet wag. Hulle het kragtige arms wat kan beduie: diékant toe! Hulle het ’n soepel rug wat kan buk en sagte hande wat kan optel. Hulle is nie te vernaam vir die swakstes onder hul volgelinge nie.

Verstandige leiers, het die geskiedenis uitgewys, weet ook dat hulle nie alle wysheid in pag het nie. Daarom omring hulle hulle met verstandige raadgewers. Veral weet hulle dat hulle nie die eerstes is wat dié ou paadjie loop nie. Nee, daar is groot spore waarin hulle kan volg.

Hulle word geëer, hierdie verstandige leiers. Die Daniëlboek sê hulle sal skitter soos die sterre. Heel gepas, nie waar nie? Hulle ont­vang immers hul loon van die Skepper van die sterre, die Leier van die leiers.

Soms vertrou U my ook met ’n troppie wat ek moet lei. Lei U my!

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.