Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die sigbare God

Lees Psalm 97.

Sy weerligstrale verlig die wêreld; die aarde sien dit en bewe (v 4).

Hoe begenadig is diegene wat die Here kan raaksien! Hoe be­voorreg hulle wat selfs deur die donkerste wolke sy onmiskenbare teenwoordigheid kan bespeur.

Maar is dit dan nie net vir enkele ingewydes bestem, vir dié wie se geloofsoë spesiaal daarvoor toegerus is nie? Geskied God se sigbaarheid nie op uitnodiging nie? Slegs vir hulle wat aan die nodige vroomheidvereistes voldoen nie?

Nie as jy hierdie psalmdigter wil glo nie. Hy sê, uitvoerige beeld­spraak en al, dat almal wat oë in hul kop het, kan sien waar Hy werk, “al die volke sien sy magtige verskyning” (v 6).

Ook mense soos ons. Want net gister nog het die vonke van sy teenwoordigheid oor die hele wêreld gespat, en vandag leef almal in die nagloed daarvan. Ons proe-proe steeds aan die fees se oorblyfsels, die wysies bly draal in ons kop, ons sal lank op die herinnerings teer. Is daar dan iemand wat kan sê dit alles het by hom of haar verbygegaan?

Ja, wié kan sê: “Ek het niks gesien nie!”? Wie kan ontken dat die Lig die duisternis verdring het, sigbaar vir almal? Al was daar ook dié wat onverhoeds betrap is omdat hulle nie hul kop betyds weggedraai het nie? Is daar iemand so stiksienig soos ’n sinikus? Moedswilliger as ’n gewoonteklaer? En wat is bejam­merenswaardiger as blinde ongeloof?

Dankie tog vir die vermoë om Kersfees te kan geniet. Vir die geleentheid om in God se stralende teenwoordigheid te mag mens wees.

Ek het U gister gesien, Here – in die oë van elke kind, in die hande van die grootmense. Vandag helder u nabyheid steeds my lewe op.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.