Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

“Ons is jammer …”

Lees Nehemia 5:1-13.

“Maar laat ons tog die uitbuiting staak. Gee vandag nog … terug …” (v 10-11).

Nehemia vind toe baie gou uit dat alles wat die familie betref nie heeltemal pluis is nie. Bewerings word gemaak oor magsmisbruik, oor korrupsie en uitbuiting. Die gewone mense beskuldig die vooraanstaandes en bring onweerlegbare bewyse om dit te staaf.

Dit alles ontstel hom mateloos. Hy het immers sy loopbaan opgeoffer om sy mense te kom help, en nou blyk dit dat baie van hulle eintlik net daarin belangstel om hulleself te help. Dat hulle trap op enigeen wat in hul pad staan om dit te bereik.

Daar is darem ook niks nuuts onder die son nie …

Dit moet vir Nehemia ’n ontnugtering gewees het. Maar des te meer vir die arme slagoffers. Hulle trek reeds aan die kortste ent ná ’n misoes of twee, en nou word hulle in hul weerloosheid boonop skandelik uitgebuit. Nehemia konfronteer die oortreders; hulle beken skuld en onderneem om reg te maak waar hulle verbrou het – met rente. Eind goed, alles goed …

Of hoe? Sal alles nie eers goed eindig as hierdie (effens weggesteekte!) insident aan die groot klok gehang word nie, ook deesdae? Wanneer die klinkende boodskap hierin juis vandag wyd en syd verkondig word? As mense soos ons diep bloos oor sulke misstappe? En indien ons regstellende stappe doen om dit te beredder?

“Ons is jammer, Here!” is ’n uitspraak wat ons goed ken. Maar wat van: “Wys ons hoe om ons opregte spyt daadwerklik te betoon”? En om dan ons skuldbelydenis in dade te omskep. Om op dié manier geloofwaardig te wees as ons aan ’n misbruikte medemens sê: “Ons is jammer.”

Leer my, Here, hoe ek u vergifnis werd kan wees.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.