Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Alles die Here se werk

Lees Psalm 1.

Waarlik, die Here lei die regverdiges op hulle pad (v 6).

’n Mens kan ook hier tereg vra: Wat was eerste – die hoender of die eier? Oftewel: Het die “regverdiges” nie maar regverdig geword omdat die Here hulle op hul pad lei nie?

Dit kan seker nie anders nie, of hoe? Mense – juis ook gelowiges, Godskinders – vermy nie die kwaad omdat hulle so oulik (of so gelowig) is nie; hulle bly van die spotterskring af weg omdat die Here hulle daar verbylei. Omdat Hy hulle voorheen al daar kom haal het, hulle uit daardie giftige geselskap gered het.

Dit is Hy wat hulle geleer het om in die Here se woord hul vreugde te vind. Om nie in mense se goedkoop geklets en bitterbek kwaadstokery te belê nie. Hul voorspoed kom dus nie vanweë hul eie inspanning, goeie keuses en onberispelike werketiek nie. Die Here is, soos altyd, die goeie Gewer daarvan.

Daarom is dit so jammer dat daar mense is wat kies om hul rug vir Hom te draai. Hulle speel met hul lewe, hul toekoms kom in die gedrang. As hierdie wêreld se winde begin opsteek, waai hulle weg. Word hulle soos kaf verstrooi. En al die sogenaamde wyshede waarmee hulle hul aanhangers vermaak (en verlei) het, word ontbloot as die goedkoop niksseggendhede wat dit nog altyd was.

Die alternatief, die ander kring, is soveel beter. Dáár is soveel meer vreugde, vastigheid, werklike voorspoed. En die Here, die Gewer van dit alles, het al soveel rondsitters op die regte pad gebring dat niemand kan sê hulle is daarvan uitgesluit nie.

Hulle moet net hul ore spits. En hul hande gereed hou vir wanneer daardie Here-hande hulle kom vát.

Hier is ek, Here, die welgeluksalige voorbeeld van u bemoeienis. Halleluja!

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.