Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Ek kon …

Lees 1 Samuel 24:1-23.

Dawid se manne sê toe vir hom: “Kyk daar, vandag sê die Here vir jou: Ek gee jou vyand in jou hand” (v 5).

Wat ’n verstommende storie! Lees gerus dié hele hoofstuk, en wonder saam met my hoe ’n fliek hieroor sou lyk en wat ’n geskikte ouderdomsbeperking sou wees.

Die kleurvolle besonderhede is boeiend: Saul neem drie afdelings uitgesoekte manskappe om Dawid te jag. Saul, ook maar mens, kom agter die natuur roep en hy kies, van alle plekke, die grot waar Dawid en sy manne skuil. Dawid se manne sê dit is die Here (nogal!) wat Saul op dié manier aan Dawid se genade oorlaat. Dawid versamel ’n bewysstuk dat hy inderdaad Saul se lewe in sy hande gehad het. Dawid sê vir Saul: Ek kon u doodgemaak het, maar ek het nie. Saul begin huil en erken dat Dawid ’n beter mens as hy is en dat hy ’n beter koning sal wees. Uiteindelik sê Dawid aan Saul: Die Here sal regspreek oor ons. Hy is die Een wat oordeel, nie ek of u nie.

Dit is die storie …

In hierdie klein, alte menslike drama kom ons daardie spesiale kenmerk van ’n Godskind teë: Ek kon, maar ek het nie; dit sou ’n vergryp teen die Here self gewees het. Dit was beslis binne my vermoë om dit te doen, maar ek vermoed dit was buite God se wil. Daarom het ek my daarvan weerhou.

Nie maklik nie, nè? Daar is mense wat sal sê: Moenie so naïef wees nie. Jy verspeel jou kanse.

Maar ons weet die lewe voor God se aangesig is nie ’n fliek nie. Dit is ’n werklikheid wat met respek en deernis en dankbaarheid geleef moet word.

Here, leer my elke dag wat ek kan, en wat ek moet. En wat die verskil is.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.