Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Skyngodsdiens

Lees Jesaja 58:1-12.

Hulle vra wel elke dag na my wil, asof hulle graag wil weet (v 2).

Vandag begin die lydenstyd – veertig dae se saamloop op Jesus se lydensweg, tot by die kruisiging en opstanding. En niemand kon vir ’n groter knal gevra het as dié klompie verse om hierdie reis mee te begin nie.

Hoor dan hier: Die Here kla deur sy profeet dat sy mense hulle nie regtig aan Hom steur nie. Hulle maak al die regte geluide en gebare, maar wanneer hul saak en sak geraak word, doen hulle net wat vir hulle voordelig is. Ja, hulle vra kamma, vol vroomheid en voorgee, wat die Here se wil vir hul lewe is – en dan leef hulle in elk geval soos hulle wil.

Die Here vaar woedend uit teen hierdie skyngodsdiens. Hulle moet nie dink Hy is gediend met al hul “vertonings” nie, sê Hy. Dit wat Hy wil hê, doen hulle nie. Hulle sorg nie vir die armes en die sukkelaars nie, hulle draai hul rug vir die dakloses en verdruktes.

Intussen baklei hulle dat die hare waai, bid dat die biesies bewe, speel kerk-kerk asof dit uit die mode raak – en vergeet wie die Een is aan wie daardie gebede gerig is en in wie se Naam die vasdae gehou word.

Kan hulle dan verwag om geseën te word?

Nou kla mense wat beter moet weet oor die donkerte in hul omgewing, oor die Here wat hulle nie hoor nie. Hulle sal nooit daaraan dink dat hul medemens die sleutel tot al hul klagtes dra nie, daardie mens wat oor hul pad gestuur word en vir wie hulle blatant ignoreer.

Here, ek vra ernstig na u wil – en toe stuur U húlle na my toe! Wat wil U hê moet ek doen?

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.