Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

In sy hande

Lees Psalm 31:1-4, 15-16.

My tye is in u hand (v 16).

God is die Een by wie ek skuil, na wie ek vlug. Dit is by Hom waar ek vastigheid vind. Hy is die Ontvanger van my bagasie, die Ruspunt van my hart.

Hy is ook die Een met die groot, sterk, sagte hande. So groot dat my hele lewe in hulle pas. So sterk dat ek nooit daaruit val nie. So sag dat ek altyd weet hoe dit my koester.

Dít is hierdie psalm se tema, en min of meer só lui menige gelowige se geloofsbelydenis. In verskillende stadiums van hul lewe sal hulle iets (of alles) van bogenoemde kan sê, omdat hulle dit heelhartig glo.

Daarom is die bekende sestiende vers van hierdie psalm – “My tye is in u hand” – meer as ’n aanduiding dat “my streep getrek” is. Dit is tog oneindig meer as dat God, bo alles, boonop ’n streeptrekker is. Dié wat dit glo, reken dat Hy lank gelede ’n laaste versperring opgerig het waaroor ek, al maak ek ook wát, nie sal kom nie. Dat as dit nie ’n pyl is wat my tref nie, dit ’n wilde dier sal wees wat my verskeur. Maar verby dáárdie Goddelike streep sal ek nie kom nie … Ai. Dan word hierdie geloofsbelydenis mos ’n noodlot-voorspelling. Dan span God sy hande ook in om my te wurg. Dan is ek my lewe, wat in daardie hande is, nooit meer seker nie. Dan moet ek maar liewer so gou moontlik uit sy moorddadige kloue ontsnap.

Dit is tog nie waar nie. Só is die Vader van Jesus Christus nié. Hy is dan die Een in wie se hande Jesus uiteindelik sy gees oorgee (Luk 23:46). Daardie groot, sterk, sagte hande.

Selfs al gaan ek deur donker dieptes, sal ek nie bang wees nie, want U is by my. In u hande is ek veilig.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.