Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die tempel is oop

Lees Openbaring 11:16-19.

Toe het God se tempel, wat in die hemel is, oopgegaan (v 19).

Hier is dit nou: een van die Openbaringboek se beskrywings van die finale oordeel. Dit wat die meeste gevrees word en die maklikste geïgnoreer word.

Gevrees, ja, omdat dit so onheilspellend klink. Sommer met die eerste lees daarvan en lank voordat ’n onheilsprediker op ’n seepkis of ’n rekenaar se sleutelbord klim en die hel op almal laat neertuimel, wil-wil dit jou oorweldig. Wil jy liefs, soos gewoonlik, vlugtig daaroorheen lees. Dan vinnig blaai na iets meer verstaanbaar en minder bedreigend.

En maklik geïgnoreer, ja, juis vanweë genoemde helpredikers en verdoemingsprofete wat tog so gretig na verse soos hierdie gryp om hul eie, vreemde, verstaan van God hieraan te koppel. Al wat die skreeuers hiermee regkry, is om nóg ’n sukkelaar finaal by die rand van moed opgee af te stoot. Om skade aan te rig, dikwels onomkeerbaar, by weerlose pelgrims wat in ’n onvriendelike wêreld ernstig na God se wil soek.

Dit alles, terwyl die teks self iets heel anders sê. Hoor dan: “Ons dank U … dat U nou u groot mag gebruik en as koning heers” (v 17). En veral: “Die eindtyd het aangebreek … aan u dienaars … word hulle loon gegee …” (v 18).

Troos, nie waar nie? Grondige, welkome troos vir mense wat die mag van die Koning nou nodiger het as ooit. Verontregte, versmade en vernielde dienaars wat uiteindelik aantree vir die genadeloon wat hul Vredevors hulle van altyd af belowe het.

Neem hulle dus nie kwalik nie, al julle smalende doemprofete, dat hierdie dienaars juis nou hul oë vir altyd van julle sal afwend. Dat hulle sal opkyk en juig: Kyk, die Koning is daar!

Op daardie dag, Here, sal ook ek tot rus kom in U. Ek kan nie wag nie …

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.