Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Dankie vir jou dankie, Maria!

Lees Lukas 1:46-55.

“Ek besing die grootheid van die Here … omdat Hy na my in my geringheid omgesien het” (v 46-48).

Ons sou dit van ons Here verwag – die omsien na geringes. Hy vra immers ook van ons, sy ryklik begenadigdes, om na die geringes om te sien. Hierdie geringes, die kleintjies en mense soos hulle (Matt 19:14), is vername burgers in sy koninkryk, en daarom is hulle wat Hom betref, geregtig op BBP-behandeling.

Ons wonder wel soms, en dikwels hardop en onvergenoeg, oor die dankbaarheid (of gebrek daaraan) van diegene aan wie hierdie ontferming bewys word. So dikwels wil ons diesulkes toesnou, soos vir kinders: “Sê julle dan nie dankie nie!”

Soms onthou ons Jesus se eie ondervinding in dié verband, toe net een van die geneesde melaatses omgedraai en kom dankie sê het (Luk 17:11-19). Té dikwels maak ons mense se uitgesproke dankbaarheid al dan nie die norm vir ons voortgesette betrokkenheid. Sê ons straks iets soos: “As dít die dank is wat ’n mens kry, dan kan hulle maar voortaan self sien kom klaar!”

Niemand sal die jong Maria, die nooi uit Nasaret, van ’n gebrek aan dankbaarheid beskuldig nie. Inteendeel. Haar loflied het nog altyd, met of sonder musiekbegeleiding, woorde én woordprentjies aan stotterende dankbares gegee.

Dankie vir jou dankie, Maria!

Maria het die woorde aan ons gegee, en ander begenadigdes het manjifieke wysies hierby geskryf. Ons kan dit nou nasê en ons kan dit sing. Dalk word ons in dié maand-van-groot-dinge juis geroep om dit ontfermend uit te leef. Dat as ander se dankiesê nie na ons sin is nie, ons dankiesê aan die Gewer ten minste uit volle bors sal wees.

U doen groot dinge aan klein mensies, o Doener, o Gewer. Ek prys u Naam!

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.