Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Wat soek julle?

Lees Matteus 11:7-10.

Toe hulle weggaan, het Jesus met die mense oor Johannes begin praat en gesê: “Waarna het julle in die woestyn gaan kyk?” (v 7).

Verwag dit maar van Jesus: Hy ontbloot ’n mens se diepste motiewe. Hy vra vrae wat jy nie graag gevra wil wees nie. Bloedweinig kere hoor ons ’n antwoord, sodat lesers van alle tye genoodsaak word om self te dink, om self iets te formuleer as hulle kan.

Jesus vra die mense wat na Johannes se opelugdienste gestroom het wat hulle éintlik by hom gaan soek het. Wou hulle iemand hê wat aan al hul behoeftes voldoen? Een wat heen en weer gewaai word soos die huidige gier dit vereis?

Wou hulle ’n prediker vind wat sy meerdere kennis soos deftige klere aan hom dra? Een wat dalk aan hulle sal vertel hoe om ook so swierig soos hy te kan aantrek?

Hulle sou nie een van die twee kry nie. Dit het hulle nou geweet. Johannes se agenda het nie “gewildheid” ingesluit nie en sy prediking sou niemand na die mond praat of enigiemand se gehoor streel nie. Daarby was sy kleredrag niks om oor huis toe te skryf nie – inteendeel.

Nee, sê Jesus, hy was ’n profeet. Méér: Hy is vooruit gestuur, hy was ’n padmaker. Wie na hom geluister het, sou God se boodskap oor sy Gesalfde hoor.

Dit hoef niemand te verras nie, juis ook nie mense wat uitgaan om na ’n werklike profeet te luister nie. Hulle weet hulle sal by dié mens nie goedkoop trooswoorde of enige tekens van ’n welvaartgodsdiens kry nie. Hulle kan wel gerus hul ore spits vir goeie nuus oor die Gesalfde van God. Die einste Doper het immers verklaar: “Hy moet meer word en ek minder” (Joh 3:30).

Vernietig, Here, my grootheidswaan! Laat almal wat na my kyk vir U raaksien.

Barend Vos

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.