Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Kinders van God

Lees 1 Johannes 3:1-3.

Hy noem ons kinders van God ( v 1).

1 Johannes 3:1 is een van my gunstelingtekste in die Bybel. Dit het my teologie en my verstaan van God verander. Lees dit mooi. Dit sê dat God ons met ’n nuwe aanspreekvorm aanspreek. Hy noem ons toe glad nie sondaars, soos ons dikwels na onsself verwys, nie. Ook noem Hy ons nie “begenadigde sondaars” nie.

God sê dat ons sy kinders is. Dis sy gunsteling-aanspreekvorm vir ons. Die Nuwe Testament ken ook ’n paar ander, soos heiliges, geliefdes en geroepenes, maar die woorde “kinders van God” is waarmee God se aardse familielede keer op keer aangespreek word. Watter wonderlike woorde uit die mond van God! Watter vreugdevolle nuus dat God nie so min van sy eie handewerk dink soos party van sy kinders wat na hulleself as sondaars verwys nie. Nooit praat God só oor ons wat gered is nie! Ons is sy kinders, sy mense, sy vrygespreektes.

Kinders van God moet leef soos kinders van die Koning van die heelal. Ons is sy handewerk, sy eiendomsvolk, sy spesiale mense. Ons weerkaats sy glorie, sy eer en sy majesteit.

Ons is lewende advertensieborde vir sy herskeppingskrag. Ons is die Here se mense. Kom ons wys dit vandag.

Here, wat ’n wonderwerk dat U my u kind noem. Dankie!

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.