Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

God gebruik mense sonder dat hulle dit weet

Lees Esra 7:11-28.

Esra het toe gesê: “Geloof sy die Here, die God van ons voorvaders!” ( v 27).

God het die mag om mense se harte te verander. Daarom dat Hy die Persiese koning, Artasasta, se hart sag gemaak het teenoor Esra. Trouens, hy het vir Esra ’n oop deur in Jerusalem gegee om sy werk daar te gaan doen. Dit is eintlik ongelooflik om te dink dat ’n heidense koning bereid was om sover te gaan om iemand soos Esra al hierdie mag te gee om vir sy God te gaan werk. Hoekom het Artasasta dit gedoen? Wel, ’n mens sou kon sê dat hy ’n wyse heerser was wat al sy onderdane die nodige vryheid wou bied om hulle eie godsdiens in stand te hou. Of dat hy ’n goeie diplomaat was. Maar die eintlike rede is dat God in die koning se hart gewerk het om vir Esra Jerusalem toe te laat gaan.

God kan selfs mense in hoë posisies sagte harte vir sy werk gee. Hy kan mense in ’n oogwink onderstebo loop en begin gebruik in sy diens hier op aarde, selfs al besef hulle nie mooi waaroor dit regtig gaan nie.

Esra het besef hoe ongelooflik genadig God is om hom na Israel toe terug te stuur. Daarom kon hy God net loof en prys. Hy kon God se hand agter al hierdie dinge raaksien. Jy moet ook vandag mooi rondom jou kyk, dan sal jy sien hoe God mense gebruik sonder dat hulle dit self eens besef. Wanneer jy dit raak­sien, moet jy soos Esra maak en God daaroor eer. Dan weet jy Hy staan aan die roer.

Here, gebruik asseblief baie mense vandag in u diens, ook al weet hulle dit nie. Om Jesus wil.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.