Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Luister as God praat

Lees 1 Samuel 3:1-18.

“Praat, Here, u dienaar luister!” ( v 10).

Samuel beteken “van God afgesmeek”. Klein Samuel het grootgeword in die tempel van die Here. Tog het Samuel nog glad nie die Here geken nie, want Hy het Hom nog nie aan hierdie jong seun geopenbaar nie. Tot een nag, toe die Here skielik met Samuel kom praat het. God het na hom geroep, maar Samuel het gedink dit is Eli wat met hom praat. Toe dit ’n paar keer gebeur, het Eli besef dit is God self wat met Samuel praat. Hy het hom toe geleer hoe om te antwoord as God weer praat. Hierna het God weer na Samuel geroep, waarop Samuel hom tot beskikking van die Allerhoogste gestel het.

In ’n tyd dat God se stem stil geword het en openbarings bitter skaars was in Israel, het die Here ’n jong seun uitgekies om sy stem te hoor. Dit is nie altyd die geleerdste mense wat deur God gekies word om sy stem te hoor nie. God is getrou. Hy stuur altyd op die regte tyd die regte mense vir sy werk.

Kom ons vertrou die Here en bid soos nooit tevore nie dat Hy in hierdie tyd van geestelike armoede nuwe mense vir Hom na vore sal laat kom. Kom ons elkeen sê: “Praat, Here, u dienaar luister!”

Here, maak my gehoorsaam aan u roeping.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.