Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

God se mense praat anders

Lees Spreuke 10:11-20.

Die woorde van die regverdige bring lewe en geluk (v 11).

Mense wat wysheid het, dink altyd voor hulle praat of doen. Hulle is God se soort mense wat altyd eers dink wat die implikasies van hulle woorde en dade vir hulleself en vir ander sal wees. As hulle besef hulle gaan God se saak of ander mense benadeel deur hulle dade, doen hulle dit eenvoudig nie. Want hulle moet altyd God se eer en ander mense se belange eerste stel.

Dit is wat Jesus van ons almal verwag. Sy soort mense is diensknegte, voetwassers en plekaanwysers. Hulle forseer nie hulle wil tot elke prys op ander af nie, veral nie as hulle optrede mense kan benadeel nie. Dan soek hulle eerder ander, meer geskikte maniere om hulle probleme op te los.

Wyse mense laat nie dom en onbesonne woorde oor hulle lippe glip nie. Hulle woorde verander mense se lewe. Dit bring hoop waar wanhoop koning kraai. Dit bring nuwe lewe te midde van doodsheid. Daarom luister mense graag na die raad van wyse mense.

Luister mense as jy praat, of ignoreer almal jou? Miskien moet jy jou dwase woorde inruil vir nuwe woorde – die Here s’n.

Here, help my om wyse woorde te praat.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.