Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Leef konsekwent op God se pad

Lees 1 Konings 9:1-9.

“Ek heilig hierdie tempel wat jy gebou het sodat my Naam altyd daar sal wees” (v 3).

Uiteindelik is Salomo se tempel en paleis kant en klaar gebou. Hierna het die Here nog ’n slag aan Salomo verskyn en beloof dat Hy sy gebede verhoor het. Tog het die Here ook ’n ernstige waarskuwing aan hom gerig dat as die volk ongehoorsaam aan Hom is, hulle almal weggedryf sal word uit die land. Groot rampe sal hulle tref en al die omringende volke sal met Israel die spot dryf. Die Here is heilig. Hy laat nie toe dat mense ’n bespotting van sy Naam maak nie. Ja, God is genadig en goed. Hy beloof sy seën en beskerming aan diegene wat naby aan Hom loop. Maar diegene wat dink dat hulle God kan vasvang in geboue, rituele en tradisies, maak die fout van hulle lewe. Hulle gaan tweede kom.

Leef jy partykeer naby aan die Here, net om ander kere weer op ver paaie rond te dwaal? Wanneer jy bid, Bybel lees of tussen ander gelowiges is, is jy geestelik op koers, maar tussen jou kollegas en vriende is jy dikwels ’n ander mens. Kom ons erken dit nou maar: Ons almal trap soms in hierdie slaggat. Partykeer is ons dapper gelowiges wat in die voorste loopgrawe saam met ons Here loop, net om ander kere weer lelik uit die geestelike bus te val. Die oplossing? ’n Nuwe lewe, ’n lewe wat van A tot Z geleef word in gehoorsaamheid aan God. Ja, vandag en elke ander dag moet ons vir God ja sê en ja doen. Dit moet ons leefstyl wees.

Leer my om konsekwent op u pad te leef, Here.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.