Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Op pad na God sê nuwe wêreld

Lees 1 Korintiërs 15:53.

Hierdie verganklike liggaam moet met die onverganklike beklee word (v  53).

Onthou jy nog die eerste Russiese ruimtevaarder Joeri Gagarin? Hy het gesê hy het toe nie God se woonplek daar in die ruimte raakgeloop nie. Die Bybel wil nie ons nuuskierigheid oor die lokaliteit van God se wêreld bevredig nie. Dit kan ook nie, want God woon in ’n ander bestaansfeer as ons. Sy adres is nie die een of ander planeet of sterrestelsel ’n klomp ligjare van ons af nie. Nee, God woon in ’n heeltemal ander dimensie wat nie vir die menslike oog waarneembaar is nie. Ons kan daarom nie die adres van die hemel aandui soos ons op ’n kaart vir iemand kan wys waar ’n plek soos Londen of Pretoria is nie.

Ons vraag moenie wees “Waar is die hemel?” nie, maar: “Wie staan aan die stuur van sake in die hemel?” Hieroor is die Bybel baie duidelik: Die drie-enige God is daar aan die stuur. Vanuit sy hemelwoning heers die Almagtige oor alles wat ons kan sien, en ook oor dít wat ons nie kan sien nie.

Wie gaan almal in die hemel bly? Jesus waarborg dat elkeen wat nie op hulle eie goeie werke staatmaak om gered te word nie, maar wat net aan Hom vashou, die ewige lewe as prys sal verkry. Volgens Paulus is ons hemelse burgers. Al wat nog moet gebeur, is dat God op die laaste dag aan ons elkeen ’n onsterflike liggaam gee wat God se heerlikheid weerkaats.

Here Jesus, wat ’n toekoms het U vir ons moontlik gemaak!

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.