Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Kry die regte getuigskrif by God

Lees Lukas 12:13-21.

“Maar God het vir hom gesê: ‘Jou dwaas!’ ” (v 20).

Een van twee broers wat aan die stry was oor hulle pa se erfporsie, het gevra dat Jesus die probleem moet besleg. Omdat Jesus nie belangstel in sulke onderonsies nie, vertel Hy vir hulle die verhaal van ’n ryk man wat so baie geld gehad het dat hy nie geweet het wat om daarmee te maak nie. Toe spandeer hy dit maar op homself. Sonder om ooit te vra of hy daarmee iets kon doen vir die armes, het hy sy geld sinloos uitgemors. Hierdie man se lewensfilosofie was eenvoudig: “Eet, drink en leef lekker!”

God was glad nie opgewonde oor hierdie man se lewe nie. Trouens, Hy het net ’n paar woorde nodig gehad om vir hom ’n getuigskrif te skryf. Dit het begin met die tragiese woorde: “Jou dwaas!” Daarna het God ’n permanente doodsvonnis oor die ryk man uitgeroep, daardie einste nag nog.

Hoe hartseer dat mense soms ’n leeftyd deurbring om agter verkeerde dinge aan te hardloop. Van vroeg tot laat skarrel hulle agter waardelose goed aan. Wat sal God sê as Hy vandag vir jou ’n getuigskrif moet skryf? Hoe sal Hy begin? Ook met die skrikwekkende woorde wat die ryk dwaas moes aanhoor, of sal God sê dat jy een van sy goeie dienaars is oor wie Hy Hom verbly? Span jou in om vandag tot God se eer te leef, sodat Hy mooi woorde oor jou kan sê!

Here Jesus, laat my in gehoorsaamheid voor U leef!

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.