Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Wat vat ek saam as ek na die Here toe gaan?

Lees Miga 6:6-9.

Wat sal ek saamvat as ek na die Here toe gaan …? (v  6).

God is heilig. Miga weet ’n mens stap nie sommer net by Hom in nie. Daarom vra hy namens sy volk wat hulle kan saamvat om die Here se goedgesindheid te wen. Miga noem dan ’n klompie moontlikhede: jaaroud kalwers en duisende ramme saam met tienduisende offers van olie (v 6-7). Dalk sal die Here die offers aanvaar en sy volk se sondes miskyk. Die Israeliete kan ook hulle eersgeborenes aan die Here gee. Stel die Here regtig belang in dooie offers, al is dit baie kosbaar en al vra dit baie geld? Dis die vraag waarmee Miga worstel.

God gee ’n verrassende antwoord in vers 8. Nee, die Here vra nie dooie offers nie, maar lewende mense. God vra dat mense wat op pad is na Hom toe reg sal doen aan ander en hulle liefde en trou sal bewys aan hulle naaste. Verder moet hulle elke dag versigtig en met nederigheid voor God leef. Soos vers 9 sê, mense wat die Here dien, moet elke dag met hemelse wysheid leef. Ons kan God nie omkoop met geld en blink dinge nie. Al wat Hy vra, is onvoorwaardelike lojaliteit!

Almagtige Heer, hier is my lewe as offer.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.