Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Los godsdiens, dien God!

Lees Kolossense 2:20.

Julle het saam met Christus gesterwe en is dus dood vir die wettiese godsdienstige reëls van hierdie wêreld (v  20).

Paulus was baie bekommerd oor die verskriklike godsdienstigheid van die gelowiges in Kolosse. Hulle was so vroom dat hulle omtrent kon doodgaan daarvan. Hulle het die strengste reëls denkbaar gehou. “Hieraan mag jy nie vat nie,” en: “Daaraan mag jy nie raak nie,” was bekende uitsprake op hulle lippe. Maar ten spyte van al hulle vroom gebruike was Paulus nie juis beïndruk nie. Kerkbywoning, of die nakom van allerhande godsdienstige reëls, verander jou nie outomaties in ’n kind van God nie. Maar wat dan van almal wat regtig probeer om goed te leef? Wat van mense wat nie steel nie, nie skei nie, nie moord pleeg nie, nie lelik praat nie, goeie dinge vir ander doen? Wel, selfs nie eens dit laat jou outomaties as ’n gelowige kwalifiseer nie. Godsdiens kan daarom bitter gevaarlik wees. Die kans is goed dat jy doodgoed is, maar sonder God. Of dat jy godsdienstig is, maar sonder God!

Daar is net een raad vir ons almal, of ons nou godsdienstig is, of nie: Ons moet ons toevlug tot God neem. Dan, en dan alleen, kan ons weet: Daar gaan ons genade ontvang. God deel oorvloedige genade uit aan mense wat aan sy voete kom sit. Hy het sy Seun aarde toe laat kom om vir sulke mense te sterf. Laat staan dus al jou godsdienstigheid as dit jou nie nader aan God bring nie. Verruil dit vir ’n lewe aan sy voete!

Here, aan u voete vind ek rus.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.