Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

’n Goeie Vader versus ’n ongehoorsame kind

Lees Hosea 11:1.

Toe Israel nog ’n kind was, het Ek hom al liefgehad (v 1).

In Hosea 11 word die aangrypendste beelde gebruik om God se liefde vir sy volk te beskryf. God word hier voorgehou as ’n goeie hemelse Vader wat ’n weeskind, Israel, raakgesien het in sy geweldige lyding en swaarkry daar in Egipte. Toe het die Here die kind aangeneem as sy eie en hom in Egipte gaan haal. Israel het egter hierdie liefde van die Here beantwoord met ongehoorsaamheid. Hy het agter die Baäls aangeloop.

Die Here het groot moeite gedoen om Israel te leer loop. Hy het hom met deernis in sy arms rondgedra (v 3). Tog het Israel hierdie vaderlike liefde van God verwerp en geweier om te erken dat dit Hy is wat so goed vir hom sorg. God het egter aangehou om goed te wees vir sy kind deur die slawetoue waarmee hy in Egipte vasgebind was te vervang deur liefdesbande. Hy het Israel ook oorlaai met die heel beste kos (v 4-5). Steeds het dit nie gehelp nie. Toe het God geen ander keuse gehad as om ’n oordeel oor sy kind Israel uit te roep nie. Oorlog en slawerny is nou sy voorland (v 6-7).

Moet tog nie so hardkoppig soos Israel wees nie. Sien raak hoe goed jou hemelse Vader vir jou is. Buig voor Hom in diepe dankbaarheid. Eer sy Naam.

Here God, u vaderlike liefde oorweldig ons.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.