Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Moenie God se Naam verkeerd gebruik nie

Lees Levitikus 24:16.

“Wie die Naam van die Here oneerbiedig gebruik, moet die doodstraf kry” (v 16).

Ernstige sake hierdie! Dit is geen grap meer om te hoor hoe mense deesdae God se Naam op ligsinnige maniere gebruik nie. Omtrent elke filmster en openbare persoonlikheid gebruik die Here se Naam as ’n stopwoord. Ek wonder hoekom. Hoekom sê hulle nie iets soos: “O, my Mohammed,” of: “O, Boeddha” nie? Ek weet nie, behalwe dat ek dink dit is ’n manier om hulle minagting vir God hardop uit te druk. Eintlik is die god na wie ongelowiges op dié manier verwys nie die God van die Woord nie, want mense wat sy Naam sonder betekenis gebruik, weet nie regtig wie Hy is nie. Tog is dit geen verskoning vir hulle om aan te hou om sy Naam goedkoop te maak nie.

God self beskerm sy Naam. Gaan lees maar die Tien Gebooie, of ook hier in Levitikus 24, dan sien jy dat God dit nie duld dat mense ligsinnig van of oor Hom praat nie. In die dae van Levitikus is so ’n oortreding met die dood gestraf. Ons moet sorg dat die Here se Naam op ons lippe en in ons lewe geheilig word. Eweneens moet ons diegene wat ’n bespotting van die Here maak, waarsku dat hulle met vuur speel. Hoe dwaas om so iets aan te vang!

Almagtige Vader, beskerm u heilige Naam.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.