Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Sien raak dat God ander mense aanraak

Lees Filemon vers 7.

Jou liefde het vir my groot vreugde en bemoediging gebring, omdat jy … die harte van die gelowiges verkwik het (v  7).

Jy hoef nie duisende kilometer te stap om God se aangesig te soek nie. Ook hoef jy nie op eie stoom ’n leer hemel toe te probeer bou nie. Paulus skryf in Romeine 10:6-8 dat wanneer jy in God glo, jy weet dat Christus die hele tyd naby aan jou is. Jy hoef nie in die onderwêreld na Hom te gaan soek en Hom uit die dood hierheen te bring nie. Nee, jy moet net jou oë oopmaak en in Christus glo.

Onthou: God is net een gebed ver. Maar ook hierdie klein stukkie afstand verdwyn wanneer jy die kans van jou lewe aangryp om met Hom te praat. Wanneer jy in Jesus se Naam bid, trek jou woorde miljoene kere vinniger as die spoed van lig oor daardie pad wat Jesus tussen hemel en aarde gebou het. Wanneer jy bid, is jy een gebed naby! Dan is afstand weg!

Omdat Paulus hierdie geheim goed gesnap het, het hy nie gehuiwer om vir sy vriend Filemon te bid en vir God dankie te sê vir hom nie. Net so het Paulus ook nie gehuiwer om Filemon aan te moedig om te volhard op die pad van die Here nie. Nee, Paulus het hom nie met mooi woorde gevlei nie. Dis skynheilig. Hy het egter wel die mooi dinge raakgesien wat God in hom doen en daaroor opgewonde geraak. Hoe wonderlik om saam met Paulus God se werk in ander raak te sien en vir Hom dankie te sê daarvoor.

Here God, dankie vir alles wat U in my vriende se lewe doen.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.