Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Ek kan God nie verklaar nie

Lees Prediker 3:11.

Tog kan die mens die werk van God van begin tot einde nie begryp nie (v  11).

God is onverklaarbaar. So sê ons, maar glo dit nie regtig nie, want ons probeer steeds om sy handewerk te verklaar. Staan ons voor ’n siekbed, sê ons alte maklik: “Toe maar, julle sal later verstaan hoekom dit gebeur het.” Of: “Die Here het dit toegelaat om julle die volgende te leer …”

Die skrywer van Prediker het van beter geweet as om God te verklaar. Hy het besef dat slim teologie, ingewikkelde kerklike leerstellings en menslike redenasies nie toereikend is om God se handelinge te verduidelik nie. Trouens, een van die dinge wat mense se vreugde steel, is juis hulle slimmighede oor God. Kerke stry onder mekaar en skeur oor onbenullighede. Sinodes en kerkrade debatteer ure aaneen oor nuttelose stellings. Elkeen probeer ’n slimmer storie oor God opdis as die ander. Maar die feit is dat dit mense hard maak teenoor mekaar. Kort voor lank is almal aan die stry omdat elkeen meen hy of sy is reg.

Die oplossing is om God nie te probeer verklaar nie. Glo net in Hom. Moenie antwoorde probeer gee op elke raaisel in die lewe nie. Hou net aan God vas soos ’n kind. Jy is nie geroep om ’n verklaarder van sy planne te wees nie, maar om in Hom te glo en op Hom te vertrou. Doen net dít. En troos ander met hierdie goeie nuus.

Jesus, dankie vir die wysheid wat ek vandag uit u Woord geleer het.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.