Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Wees goed vir ander mense as hulle nie by is nie

Lees Eksodus 23:1-9.

“Jy mag nie skinderstories versprei nie” (v  1).

Skinder is baie mense se gunstelingtydverdryf. Party mense kan nie wag om die nuutste skinderstories oor ander aan hulle vriende te gaan oorvertel nie. Dit is so maklik om te skinder, om lelike dinge oor ander in hulle afwesigheid te sê. Party mense speel hierdie speletjie selfs heel versigtig. Hulle skinder dalk nie openlik nie, maar hulle staan ook maar alte lekker en luister hoe ander se naam deur die modder gesleep word. En hulle doen net mooi niks hieraan nie. Ja, om te skinder is op die ou end net so erg as om stilswyend na skinderstories te luister wat ander mense se naam beswadder sonder dat jy hulle beskerm.

God haat ’n geskinder. Hy verbied dit. Want Hy weet dat diegene oor wie daar geskinder word, nie self teenwoordig is om hulle kant van die saak te stel nie. Wees daarom goed vir ander mense in hulle afwesigheid: Beskerm hulle naam. Gee aan hulle die voordeel van die twyfel. Wys die skindertonge daarop dat daar ook ’n ander kant aan elke saak is. Noem vir hulle ’n paar goeie eienskappe op van die mense wat nou so kwaai onder hulle woorde deurloop. Vra vir hulle of een van hulle al ooit die moed gehad het om onder vier oë, reguit, met die persoon te praat wat hulle nou agteraf bespreek.

Wees vandag ’n beskermer van ander mense se goeie naam. Beskerm hulle deur net mooi dinge agter hulle rug van hulle te sê.

Here, leer my om vandag mooi te praat oor ander.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.