Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Leef jouself gesond

Lees Spreuke 17:22.

’n Vrolike mens is ’n gesonde mens, ’n neerslagtige mens raak uitgeput (v  22).

“Lag en almal lag saam, huil en jy huil alleen.” Nogal ’n waar spreekwoord, nè! Net soos antibiotika en hoofpynpoeiers is lag ook medisyne. Vra maar vir navorsers wat op hierdie terrein navorsing doen. Ongelukkig vergeet ons dikwels om die voorskrif vir vreugde by die regte Adres te kom afhaal. Mense wat lag, is gesonder as mense wat altyd terneergedruk is.

Hoe gereeld lag jy? Maak jy tyd vir humor en vrolikheid in jou lewe, of dra jy die wêreld se probleme op jou skouers? Bekommer jy jou so oor jouself, jou familie, die ekonomie, die kerk, die werk, sport, en wat nog alles, dat jy nie tyd het om te glimlag nie? Trek jy ellende en bekommernis aan soos ’n kers motte aantrek? Wel, hier is die oplossing, direk uit God se skool van wysheid: Hou op om jou te bekommer! Lag ’n slag. Raak vrolik.

Skep doelbewus geleenthede vir vreugde. Lag saam met vriende oor al julle kaskenades op skool of op universiteit. Vertel vir jou kinders of familie van jou grootste verleenthede, en lag lekker saam hieroor. Moenie die lewe te ernstig opneem nie. Die Here wil hê jy moet ligvoets hierdeur gaan.

Lewende Heer, dankie dat U my leer lag!

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.