Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Niemand is te belangrik om te buig nie

Lees Spreuke 21:1.

Die wil van die koning staan onder die gesag van die Here (v 1).

Die staat het ’n dure roeping voor God. Dit is nie net gewone burgers wat voor die Here moet buig nie, maar ook die owerhede. Gemeenskapsleiers en politieke leiers moet ook God se gesag oor hulle lewe erken. Maar ons moenie die verantwoordelikheid net aan hulle oorlaat om ’n Christelike samelewing te probeer skep nie. Nee, dit is in die eerste plek ons roeping as gelowiges.

Dink maar aan iets soos godsdiensonderrig op skool: Te lank het ouers hulle plig versuim deur nie hulle kinders te onderrig in die Here se Woord nie. Dit is mos makliker om van die skool of die kerk te verwag om dit te doen. Hulle betaal immers skoolgeld en gee hulle bydraes aan die kerk!

Natuurlik het die kerk en die skool ’n plig om kinders in die vrees van die Here op te voed, maar dit mag nooit godsdiensopvoeding in ouerhuise vervang nie. Die Here roep ouers in die eerste plek op om vir hulle kinders voorbeelde van toewyding aan Hom te wees. Om as familie die Here saam te dien, moet so natuurlik wees soos om elke dag te eet en te slaap. Ouerhuise moet veilige hawens wees waar die Here se Woord geken, gelees en beleef word!

Here, maak ons huise die plek waar U gedien word.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.