Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Leef eervol

Lees Spreuke 22:1.

’n Goeie naam is meer werd as groot rykdom (v  1).

’n Wyse mens weet dat hier op aarde, waar diewe inbreek en steel en ouderdom alles laat verweer, niks vir ewig hou nie. Die duurste meubels word oud en die mooiste motors verloor later hulle glans. Maar iets wat vir altyd bly bestaan, is die Here se wysheid. As jy bereid is om dit elke dag uit te leef, leef jy eervol. Dan is jou lewe versier met kalmte en vrede. Dan stroom wyse woorde gedurig oor jou lippe en stille krag vanuit jou binneste.

As jy wysheid het, weet jy dat ’n goeie naam al is wat jy het. Jou integriteit as ’n man of vrou van die Woord is van onskatbare waarde. Vergeet daarom van geld – dit sal vergaan. Vergeet van roem – môre is vandag se helde oud en vergete. Moenie agter sukses aanhardloop nie – dit hou net vir ’n kort tydjie. Maar kies vir eer voor God en nie mense. Moenie jou eie beuel probeer blaas en jou eie eer soek nie. Streef daarna om God te eer en om ander met groot respek te behandel. Dan sal almal jou op hulle beurt as ’n eerbare mens behandel.

Leef jy eervol? Of tel jy ook onder diegene wie se godsdiens net Sondae werk, terwyl jy die res van die week jou eie ding doen? Nou ja, stop dit sommer nou dadelik.

Here, laat my in eer voor U en voor ander leef.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.